Find quickly, live green...
Generic filters
Xoài Tứ Quý Là Xoài Gì? Có Gì Ở Giống Xoài Ngon Nức Tiếng?

Chắc hẳn ai cũng đã từng thấy qua giống xoài có kích thước lớn. Phần thịt quả chín vàng, ngọt, khi ăn giòn giòn mà không mềm hẳn. Đó chính là giống xoài Tứ Quý ngon nức tiếng. Xoài Tứ Quý là xoài gì? Giống xoài này có chua không? Xoài có vị chua hay ngọt? Xoài Tứ Quý có ngọt không chính là câu hỏi được quan tâm nhất khi nhắc đến giống xoài này. Hãy cùng Roots đi tìm hiểu ngay qua bài viết dưới đây nhé!

What is Tu Quy Mango? Is Tu Quy Mango Sour or Sweet?

Tu Quy mango is a type of mango originating from Tan stream - Cam Lam - Khanh Hoa. Mangoes are light green when unripe. When ripe, the mango has a bright yellow color and a very characteristic aroma.

Một điều khiến giống xoài này khác với những trái xoài khác là thịt xoài ít xơ và khá nhiều bột. Vậy giống xoài này có vị chua hay ngọt? Xoài ngon nhất là ăn lúc chưa chín hẳn sẽ có vị giòn ngọt rất ngon.

Xoài Tứ Quý là xoài gì? Ngoại hình của trái xoài gây ấn tượng với trọng lượng từ 1,5 – 2kg. Trái xoài có kích thước to nhất trong số các loại xoài hiện nay. Vỏ mỏng, hạt nhỏ lại có kích thước lớn nên phần thịt quả rất nhiều. Đây cũng chính là lý do giống xoài này được nhiều người yêu thích.

mango
Tu Quy mango is a type of mango originating from Tan stream - Cam Lam - Khanh Hoa.

Nutritional value of Tu Quy mango

Similar to the use of fruit vitamins. Tu Quy mango contains a lot of fiber, along with an extremely abundant amount of vitamins such as vitamins A, B, C, K and iron, copper, calcium ....

Bên cạnh đó, phải kể đến là hàm lượng chất chống oxy hóa tự nhiên bên trong trái xoài rất cao. Điều này giúp cho xoài có khả năng tăng sức đề kháng. Khi ăn thường xuyên sẽ giúp chống các bệnh về tuyến tiền liệt, hen suyễn, ung thư đại trực tràng.

Uses

Is Tu Quy Mango Sour or Sweet? Tu Quy Mango helps strengthen bones

Diet plays an important role in the treatment of osteoporosis. According to an experiment in rats fed 1 of 6 high-fat diets. The results of the study showed that the rats that were given the addition of dried mango to the diet showed results bone density measurement of the whole body, the spine and tibia are higher.

When comparing rats fed 1% mango and rats fed 10%; the mice fed 1% mango had better bone strengthening results. This suggests that eating more mangoes does not result in better bone-strengthening results. Need to eat with a reasonable dose because mango is a fruit containing a lot of sugar; Eating too much is not good for bones.

Are four quarters of mango sour?
Tu Quy mango contains many vitamins and nutrients necessary for the body.

Are Tu Quy mangoes sour? Tu Quy mango is good for people with diabetes

An Australian study has confirmed that mango has the ability to reduce the symptoms of diabetes. This study has shown that components in mango have similar effects to some diabetes and cholesterol medications. Adding 1 mango per day can lower cholesterol, fight diabetes.

Tu Quy mango has the ability to reduce the risk of heart disease

Tu Quy mango is good for the heart because it contains many polyphenols and bioactive compounds that have the ability to fight oxidative, anti-inflammatory and anti-infective agents.

Prevention of macular degeneration of the eyes

Trong giống xoài này có chất chống oxy hóa zeaxanthin. Chất này có tác dụng lọc ánh sáng xanh có hại cho mắt. Nhờ đó, ăn xoài sẽ giúp bảo vệ sức khỏe của mắt; nhờ khả năng ngăn ngừa thoái hóa điểm vàng của zeaxanthin.

Xoài Tứ Quý chua hay ngọt? Xoài giúp ngăn ngừa ung thư

Beta-carotene found in mango plays an important role in fighting prostate cancer. In one study, when food scientists extracted polyphenols from mangoes on colon, breast, lung, leukemia, and prostate cancer tissues. The results show that mango has an effect on the types of cancer that have been tested; but most effective against breast and colon cancer.

Mangoes help improve digestion

Bên cạnh câu hỏi xoài Tứ Quý chua hay ngọt, bạn đọc cũng cần quan tâm đến công dụng của trái xoài. Một trong số đó là tác dụng cải thiện hệ tiêu hóa. Trong thành phần của quả xoài có các enzym amylase là một trong những loại enzym tiêu hóa. Các enzym tiêu hóa này phá vỡ các phân tử thức ăn có kích thước lớn để cơ thể dễ dàng hấp thụ. Amylase hoạt động mạnh trong xoài chín chuyển hóa carbs phức tạp thành đường glucose và maltose. Đây cũng chính là lý do mà khi hỏi đến xoài này có chua không? Xoài có vị ngọt hay không? Thì câu trả lời là những trái xoài chín sẽ ngọt hơn nhiều so với xoài chưa chín.

Besides, mango contains a lot of water and fiber; so when eating mango regularly has the effect of reducing the symptoms of constipation; compared with dietary supplements containing small amounts of fiber.

Không chỉ ngon, những trái xoài Tứ Quý có tác dụng ngăn ngừa ung thư, các loại bệnh về tim mạch,...
Not only delicious, Tu Quy mangoes have the effect of preventing cancer, cardiovascular diseases, etc.

Helps to beautify skin and good for hair

Xoài cũng tốt cho tóc của bạn vì chứa nhiều các loại vitamin, trong đó phải kể đến là vitamin A. Vitamin này cung cấp cho tóc dinh dưỡng cần thiết; từ đó sản xuất bã nhờn giúp giữ ẩm cho tóc.

The vitamins in 165g mango should be used every day; to promote the production of collagen, nourish the structure of the skin and hair.

Xoài có vị chua hay ngọt? Cách bảo quản xoài đúng chuẩn

Tu Quy mango is a sweet mango variety since the mango fruit is not yet ripe. Are Tu Quy mangoes sour? Tu Quy mango is sweet no longer depends on how to store it after buying it.

Xoài khi mua về cần rửa dưới vòi nước để làm sạch chất bẩn bám bên ngoài vỏ xoài. Pha một chậu nước muối và ngâm xoài 5 phút. Bước này là để loại bỏ các loại vi khuẩn bám bên ngoài vỏ quả xoài; những vi khuẩn này là nguyên nhân chính khiến xoài nhanh hư.

Wipe the mango with a soft cloth before storing it in the refrigerator to preserve it longer. Take care not to let the temperature get too low because the mango can be damaged due to the temperature difference when taken out.

preserve mango
Trước khi bảo quản trong ngăn mát tủ lạnh cần phải rửa sạch xoài và ngâm nước muối

Epilogue

Hoa Loc mango and Tu Quy mango are two specialty mango varieties famous for their delicious and attractive taste. You can buy it to give to family and friends when you have the opportunity to travel. In the city. Ho Chi Minh City, you can buy it at Roots. Not only diversifying products, Roots cares about consumers' health when choosing to distribute organic products, products of clear origin, without using chemicals in the farming process. Coming to Roots, you can be assured of the quality of our products.

Contact Roots now!

Tags:
ROOTS